Тувалу, тихоокеанска държава, позната и като Острови Елис преди 1976 г. , е

...
Тувалу, тихоокеанска държава, позната и като Острови Елис преди 1976 г. , е
Коментари Харесай

Първа държава в света планира да създаде своя цифрова версия в метавселената

Тувалу, тихоокеанска държава, позната и като Острови Елис преди 1976 г. , е мощно застрашена от цялостно изгубване. Причината за това е, че поради световното стопляне и покачването на морското ниво, тя може да бъде напълно залята от вода.

Затова Тувалу планира да сътвори своя цифрова версия, съобщи

Tuvalu's Foreign Minister Simon Kofe tells COP27: " Our land, our ocean, our culture are the most precious assets of our people and to keep them safe from harm, no matter what happens in the physical world, we will move them to the cloud. "
— Rappler (@rapplerdotcom)
За влизане в новото пространство ще са нужни технологии за добавена (AR) и виртуална действителност (VR), съобщи във външният министър на тихоокеанската страна Саймън Кофе в онлайн послание към участниците в конференцията за климата COP27 в Египет.

" Тъй като земята ни изчезва, нямаме различен избор, с изключение на да станем първата цифрова страна. Земята, океанът и културата ни са най-ценните благосъстояния на нашия народ. За да ги предпазим от заплаха, без значение какво се случва във физическия свят, ще ги преместим в облака ", сподели той, говорейки пред цифрово копие на острова, заплашен от наводняване.

Това би означавало да се качи цифрово копие на страната в метавселената - онлайн пространство, в което потребителите ще би трябвало да употребяват технологии за добавена и виртуална действителност, с цел да взаимодействат с нея.

За предходната конференция за климата COP-26, която беше проведена в Глазгоу от 31 октомври до 12 ноември 2021 година, Кофе записа видеопослание, стоешком до коленете във вода, с цел да подчертае значимостта на въпросите, свързани с климатичните промени.
  
Тувалу е островна страна с повърхност 30 квадратни километра, ситуирана в югозападната част на Тихия океан. Според преброяването от 2021 година популацията ѝ е едвам 11 900 души. 

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР